Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

900 zonnepanelen hergebruikt op het Marineterrein in Amsterdam

Als partner van ZonNext heeft Energiecoöperatie Zuiderlicht een aanvraag gedaan voor tweedehands zonnepanelen voor een project op het Marineterrein in Amsterdam, en met succes. Het afgeronde project toont duurzaamheid en circulariteit in de praktijk, met gerecyclede panelen en betrokkenheid van vrijwilligers.

Een groot project in uitvoering

Via ZonNext heeft Zuiderlicht maar liefst 900 tweedehands zonnepanelen verworven voor het Marineterrein in Amsterdam. “De aanvraag voor tweedehands zonnepanelen verliep erg makkelijk. ZonNext haalde alles uit de kast om voor ons te vinden wat wij zochten,” aldus Aukje van Bezeij, medewerker van Energiecoöperatie Zuiderlicht.

 

De zonnepanelen waren afkomstig van een bedrijfsdak waar nieuwe panelen werden geïnstalleerd. Zowel de zonnepanelen zelf, de montagemiddelen als de omvormers kregen een tweede leven op het dak van het Marinterrein en werden geïnstalleerd met hulp van alle betrokken vrijwilligers van Zuiderlicht. Na het zorgvuldige gecertificeerde proces van ZonNext partner Refurn waren er nog 800 van de oorspronkelijke 1100 panelen over, die veilig en betrouwbaar waren voor gebruik. Omdat het onbenut laten van het resterende dakoppervlak zonde zou zijn, werden er nog eens 100 tweedehands zonnepanelen van recentere en grotere omvang toegevoegd. De 300 afgekeurd zonnepanelen zijn geheel volgens de geldende richtlijnen gerecycled.

 

Duurzaamheid en circulariteit in de praktijk

Het project op het Marineterrein is een prachtig voorbeeld van duurzaamheid en circulariteit in actie. De gebruikte tweedehands zonnepanelen kregen een tweede leven en daarmee werd aanzienlijk bijgedragen aan een groenere toekomst. De organisatie van het Marineterrein had de visie dat de financiële businesscase niet het belangrijkste was, maar dat circulariteit een cruciale rol speelde in dit project.

 

Aanbeveling ZonNext

Zuiderlicht beveelt andere bedrijven en coöperaties aan om gebruik te maken van de diensten van ZonNext. Aukje: “Zo kunnen we daken gebruiken die nu nog onbenut blijven omdat ze maar tijdelijk beschikbaar zijn. En we hoeven panelen die nog veel stroom opwekken niet weg te doen.” De samenwerking tussen Zuiderlicht en ZonNext heeft bewezen dat duurzame energieprojecten niet alleen milieuvriendelijk kunnen zijn, maar ook financieel haalbaar en maatschappelijk betrokken.

 

Over Energiecoöperatie Zuiderlicht

Zuiderlicht is een coöperatie met ruim duizend leden in Amsterdam die zich bezighoudt met duurzame energieprojecten en de bevordering van hernieuwbare energie. Ze opereren als een energiecoöperatie, wat betekent dat ze samenwerken met leden en belanghebbenden om groene energie-initiatieven te realiseren. Zuiderlicht richt zich op zonne-energieprojecten en betrekt de lokale gemeenschap bij hun inspanningen om de transitie naar schone energie te versnellen. Ze bieden mensen de mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen en delen in de opbrengsten van duurzame energieopwekking. Zuiderlicht heeft als doel om bij te dragen aan een schonere en groenere toekomst door middel van collectieve inspanningen op het gebied van hernieuwbare energie.

Laatste nieuws

Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina