Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

Circulaire woningbouw in Valthermond: ZonNext maakt duurzaamheid mogelijk

Circulaire woningbouw in Valthermond: ZonNext maakt duurzaamheid mogelijk

In Valthermond, een idyllisch dorp in Drenthe, is een baanbrekend project gerealiseerd dat duurzaamheid en circulariteit naar een hoger niveau tilt. Acht levensloopbestendige huurwoningen zijn gebouwd met een indrukwekkend palet aan hergebruikte en biobased materialen. Stichting ZonNext heeft een mooie rol gespeeld in dit project door hergebruikte zonnepanelen te leveren, waarmee de zonneinstallatie met een fors lagere milieu-impact zorgt voor een energieneutraal huis.

Een duurzaam fundament
Het project in Valthermond is onderdeel van ‘Drenthe Woont Circulair’ en werd ontwikkeld in opdracht van Woonservice Drenthe waarin duurzaamheid centraal staat. De woningen zijn opgebouwd uit circulaire materialen zoals geoogst hout, houtvlasisolatie en dakbedekking vervaardigd van gebruikte autoruitenfolie. Zelfs de keukens en het sanitair zijn circulair, met refurbished onderdelen die een tweede leven krijgen.

Hergebruikte zonnepanelen
Een van de meest opvallende duurzame elementen in dit project zijn de hergebruikte zonnepanelen, geleverd door ZonNext. Deze zonnepanelen, zorgvuldig ingezameld en getest, krijgen via ZonNext een tweede leven op maatschappelijke projecten zoals dit. Door de zonnepanelen opnieuw in te zetten, wordt niet alleen de levensduur van deze panelen verlengd, maar wordt ook de CO₂-uitstoot aanzienlijk verminderd.

Waarom hergebruikte zonnepanelen?

Milieuwinst: Door functionerende zonnepanelen te hergebruiken, wordt voorkomen dat waardevolle materialen voortijdig worden afgeschreven. We voorkomen hier ca. €80 CO2 schaduwkosten per paneel.

Sociale impact: in de keten van hergebruikte zonnepanelen wordt ca. €25 per paneel aan sociale waarde gecreëerd.

Een circulaire toekomst
Met deze acht woningen wordt een krachtige boodschap uitgedragen: het is haalbaar om hergebruikte zonnepanelen ook binnen nieuwbouwprojecten toe te passen. De bijdrage van ZonNext toont aan dat circulaire oplossingen niet alleen haalbaar, maar ook schaalbaar zijn. Hergebruikte zonnepanelen zijn een belangrijke bouwsteen in de transitie naar een circulaire economie.

Met trots kijkt ZonNext terug op de realisatie van dit project en ziet het als een inspiratie voor toekomstige initiatieven.

Laatste nieuws

Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina