Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

Gratis tweedehands zonnepanelen voor inwoners met laag inkomen - Gemeente Haarlemmermeer

Gepubliceerd: 3 mei 2024

17/4/2024 – In 2023 konden inwoners met een laag inkomen gratis tweedehands zonnepanelen aanvragen. Afgelopen weken zijn de eerste zonnepanelen geïnstalleerd bij 21 huishoudens. Nu kunnen zij zelf stroom opwekken en hun energierekening langdurig verlagen. In totaal worden er bij 25 huishoudens tweedehands zonnepanelen geïnstalleerd.

De tweedehands zonnepanelen zijn afkomstig van Stichting ZonNext. Deze stichting geeft gebruikte zonne-installaties een nieuwe bestemming. De zonnepanelen worden getest in gebruik en streng gecontroleerd door de organisaties WEEE Nederland en REfurn, die werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze tweedehands zonnepanelen zijn dus niet alleen duurzaam, maar hebben ook een social aspect. De zonnepanelen zijn geplaatst door onze partner ZekerZon. De zonnepanelen wekken per huishouden per jaar ongeveer 1275 kWh op. En daar kunnen de huishoudens veel mee doen. Eén keer de wasmachine gebruiken of een zuinige koelkast 200 uur laten koelen, kost bijvoorbeeld1 kWh.

Inwoners helpen met verlagen van de energierekening

De gratis tweedehands zonnepanelen waren onderdeel van regelingen van gemeente Haarlemmermeer om inwoners te helpen hun energierekening te verlagen. Inwoners konden bij deze regelingen ook een gratis energiezuinige koelkast en vloer- en glasisolatie aanvragen. De regelingen waren aan te vragen door huishoudens met een gezamenlijk inkomen lager dan 130% van het wettelijk sociaal minimum. Hiervoor werd gekeken naar het inkomen over 2022. Gemeente Haarlemmermeer is een van de eerste gemeenten die tweedehands zonnepanelen aanbiedt aan haar inwoners.

Gratis energiecoach of fixteam

Naast deze regelingen kunnen inwoners met een laag inkomen ook gratis terecht bij Energiebank Haarlemmermeer. Energiecoaches geven in een persoonlijk gesprek handige tips om te besparen. Ook kan er een fixteam langskomen om gratis energiebesparende middelen te plaatsen. Hulp aanvragen kan via de website van Energiebank Haarlemmermeer of door te bellen naar 023 20 40 187.

Bron nieuwsbericht: https://haarlemmermeergemeente.nl/informeer-online/gratis-tweedehands-zonnepanelen-voor-inwoners-met-laag-inkomen

Laatste nieuws

Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina