Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

Het is nu nog makkelijker om het goede te doen met gebruikte zonnepanelen

Gepubliceerd: 23 november 2023

Het is van groot belang dat zonnepanelen zo lang mogelijk gebruikt worden. Om deze reden roept Stichting ZonNext partijen die zonnepanelen demonteren op om zich aan te sluiten bij het groeiende aantal deelnemende partners van de stichting. Stichting ZonNext haalt de panelen bij haar partners op, om ze bij maatschappelijke instellingen en goede doelen te hergebruiken. Onze partners zetten we in het zonnetje wanneer de panelen die zij doneren een nieuwe maatschappelijke bestemming krijgen.

Op onze vernieuwde website (www.zonnext.nl) staan mooie voorbeelden van de verenigingen, stichtingen en maatschappelijke instellingen die blij gemaakt zijn met panelen die zij hebben aangevraagd bij ZonNext. Deze inspirerende projecten zijn een voorbeeld voor andere organisaties. Niels van Olffen, directeur van de stichting: “Wij redden niet alleen goede zonnepanelen van de schroothoop en shredder, maar creëren op maatschappelijk niveau ook veel toegevoegde waarde.”

Het aantal zonnepanelen groeit snel. Nederlanders vervangen steeds vaker een oude generatie zonnepanelen door panelen met een hoger vermogen. Dit vanwege de hogere energiebehoefte. Zonnepanelen kennen een lange levensduur en kunnen worden hergebruikt voor blijvende energielevering. In samenwerking met sociale partner Refurn BV (www.refurnbv.nl) herkeurt ZonNext deze gebruikte en restpartijen zonnepanelen voor een tweede leven. Hierdoor belanden de panelen niet onnodig op een afvalhoop.

ZonNext streeft ernaar om hergebruik van zonnepanelen gewoon te maken, waarbij elke installateur of groothandel zich als partner bij de stichting aansluit. Yuri Pelser, verantwoordelijk voor het partnerprogramma bij de stichting, zegt: “Het is onze missie om hergebruik van zonnepanelen de norm te maken zodat we zoveel mogelijk goede zonnepanelen van de shredder redden”. ZonNext nodigt installateurs en groothandels uit om partner te worden en zich aan te sluiten bij de stichting. Door gezamenlijk de krachten te bundelen kunnen we mooie maatschappelijke projecten realiseren waardoor de waarde van gebruikte zonnepanelen concreet zichtbaar wordt.

Laatste nieuws

Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina