Wij halen de zonnepanelen kosteloos bij u op. U meldt de panelen aan door te mailen of ons te bellen. Ook is het mogelijk om afspraken te maken over periodieke ophaling bij doorlopende aantallen. Wees voorzichtig met het demonteren en verpak de zonnepanelen goed. Alleen zo kunnen wij de gebruikte of restpartijen zonnepalen mogelijk hergebruiken!
Eerst inspecteren wij de zonnepanelen visueel. Vervolgens reinigt en test ZonNext uw ingeleverde panelen. Alleen zonnepanelen die binnen de strenge kwaliteitskaders van de test vallen, laten wij door en krijgen onze goedkeuring. Van ieder getest paneel worden de resultaten traceerbaar opgeslagen. Een testrapport wordt meegeleverd aan de afnemer.
Stichting ZonNext zoekt maatschappelijke bestemmingen voor de gekeurde zonnepanelen. Hiermee willen we de energietransitie ook bereikbaar maken voor locaties en maatschappelijke organisaties waarvoor dit moeilijker is. Denk hierbij aan: buurthuizen, wijkcentra, sportclubs, goede doelen, vrijwilligersorganisaties en scholen.
Wij delen onze opgeleverde projecten met de buitenwereld. Ter inspiratie en ter promotie. Graag zetten we hiermee ook onze partners in de spotlights, die de mooie projecten mogelijk maakten. Onze partners geven zo zichtbaar invulling aan hun rol in de maatschappij.
Kan ZonNext ook omvormers en montagemiddelen leveren?
Ja, dit kunnen wij. Wij leveren gereviseerde omvormers via onze partner HR Premium Parts. Voor montagemiddelen bepalen we per project wat mogelijk is. Dit onderdeel is nog in ontwikkeling. Ook hier werkt ZonNext aan hergebruik.
Kosten de zonnepanelen van ZonNext geld?
Ja, wij rekenen richting maatschappelijke organisaties kostprijs, met een kleine opslag voor instandhouding van ZonNext. Bij commerciële bestemmingen is onze prijs marktconform. De extra marge die we hiermee behalen, gebruiken wij om de kostprijs te drukken.
Ik wil liever niet dat ZonNext mijn naam noemt als donateur/partner, kan dit?
Uiteraard kunt u anoniem blijven. Dit is een manier voor ZonNext om wat terug te kunnen doen voor onze partners. Als dit niet gewenst is, geef dit aan, dan houden wij hier rekening mee.
Baud Schoenmaeckers van Synergos Communicatie BV heeft, met behulp van ZonNext, 212 refurbished zonnepanelen naar Niger gebracht voor twee projecten: HortiHub Niger en PetitPouss. “ZonNext heeft ons uitstekend geholpen bij dit project, hun ondersteuning tijdens het plaatsen van de panelen en de kwaliteit van de panelen waren cruciaal voor dit succes,” aldus Baud.
Tijdens ons gesprek met Jeroen van de Petrakerk in Harderwijk, kregen wij inzicht in een prachtige samenwerking met onze partner, Refurn. In onderstaand artikel vertelt Jeroen je er graag meer over.
De Hockeyclub in Dieren voelde de druk van stijgende energiekosten, net als veel anderen. Vooral omdat de lampen op het hockeyveld altijd aan staan tijdens wedstrijden en trainingen in de avonden. Het werd duidelijk dat ze iets moesten doen om de kosten te verlagen. Huib, vrijwilliger bij Hockeyclub in Dieren, vertelt graag hoe ze deze uitdaging zijn aangegaan en hoe ZonNext en Refurn hen heeft geholpen.
Zoektocht naar zonnepanelen
“De energierekening schoot natuurlijk de lucht in, dat konden we niet negeren bij de hockeyclub,” begint Huib. “Onze veldlampen draaiden overuren tijdens trainingen en wedstrijden, en dat betekende wel wat voor ons financieel. Dus gingen we op zoek naar manieren om die kosten omlaag te brengen. Al snel kwamen we uit bij zonnepanelen als een van de oplossingen, die we wilden installeren op het dak van ons clubhuis.”
Hergebruikte zonnepanelen van Refurn
“We kwamen Refurn tegen tijdens onze zoektocht naar betrouwbare zonnepanelen,” legt Huib uit. “Een bekende van de hockeyclub wees ons op hen. Hij vertelde dat Refurn gebruikte zonnepanelen aanbiedt voor een goede prijs. Dat klonk veelbelovend en zo zijn wij in contact gekomen met Refurn. Vincent van Refurn, verzekerde ons dat ze van goede kwaliteit waren en grondig waren getest voor hergebruik.”
Een soepele samenwerking
Nadat de hockeyclub een installatiepartij had gevonden ging het proces snel. “Het regelen van de hergebruikte zonnepanelen ging gemakkelijk, het contact was snel en goed. De 100 panelen die Refurn aanbood konden snel worden geleverd “, legt Huib uit. “Ze waren erg flexibel in de planning en dat was erg fijn.” Over de communicatie is Huib ook erg tevreden. “Communicatie was vrij eenvoudig en makkelijk. Ik kreeg duidelijke informatie over de technische specificaties, dat was natuurlijk voor de partij die het installeert weer belangrijk om te weten.”
Antraciete zonnepanelen
Maar wat de samenwerking echt bijzonder maakte volgens Huib, was het meedenken van Refurn. “Vincent had in de gaten dat wij op het clubhuis antracieten dakplaten hebben liggen. Op het laatste moment zei hij nog: Ik heb ook nog andere panelen, die zijn net zo goed, maar passen wat beter en meer in dezelfde kleur. Deze panelen waren namelijk ook antraciet, in plaats van panelen die de standaard blauwe hebben. En zo besloten we om de antracieten panelen te plaatsen, zodat het er ook esthetisch beter uitziet.” Deze flexibiliteit en proactieve houding maakten de samenwerking met Refurn niet alleen efficiënt, maar ook plezierig. “Een fijne samenwerking, en mooi om te zien dat ze zo gewoon meedenken met ons,” concludeert Huib tevreden.
Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.