Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

Partner aan het woord: Imbrego

Gepubliceerd: 11 januari 2024

Voor Diëgo Breeschoten, mede-eigenaar van Imbrego, bleek ZonNext een verrassende ontdekking te zijn. Met ruim negen jaar ervaring in de installatiebranche had hij nooit eerder gehoord van een bedrijf dat zich richt op het hergebruik van zonnepanelen. Het was pas toen ZonNext contact met hem opnam dat Diëgo de mogelijkheid van duurzaam hergebruik leerde kennen. Het vlotte contact met Yuri, de vertegenwoordiger van ZonNext, en de heldere uitleg van het proces leidden ertoe dat Imbrego nu een trotse partner is van ZonNext.

Diëgo vertelt: “Ik wist eigenlijk niet dat een bedrijf als ZonNext bestond. Ik ben al negen jaar actief in de installatiebranche, maar had mij nooit verdiept in het hergebruik van zonnepanelen, totdat ZonNext ons benaderde. Het contact met Yuri verliep soepel, hij reageerde snel op onze vragen en kon het proces goed uitleggen. En nu zijn wij partner van ZonNext.”

Snel, kosteloos en efficiënt

Volgens Diëgo verloopt het proces met ZonNext snel en efficiënt. “Ik hoef alleen maar een mailtje te sturen naar Yuri om aan te geven welke materialen wij hebben, wanneer wij deze willen laten ophalen en waar. ZonNext bevestigt de afspraak en regelt kosteloos het ophalen van de zonnepanelen bij onze klanten. Dit gestroomlijnde proces draagt bij aan de tijdsbesparing voor Imbrego.”

Voordelen van ZonNext

Diëgo benadrukt de voordelen van de samenwerking met ZonNext, waarbij tijdsbesparing als het belangrijkste aspect naar voren komt. “Het belangrijkste voor ons is tijdsbesparing. Wij zetten de materialen klaar en verder wordt alles door ZonNext geregeld. Normaal gesproken zouden wij de panelen na het demonteren in onze opslagruimte neerleggen of brengen wij ze naar de afvalverwerking. Nu hoeven wij ze alleen maar te demonteren en op een pallet te leggen.” 

Klanten van Imbrego  

Een opvallende observatie van Diëgo is de positieve reactie van eindklanten op het duurzame initiatief. “Een klant was erg enthousiast over het feit dat haar oude zonnepanelen hergebruikt zouden worden. Ze besloot daarom direct om de nieuwe zonnepanelen bij ons aan te schaffen. Dit toont aan dat klanten openstaan voor duurzame oplossingen.”

Hij benadrukte ook dat de chauffeur die de panelen komt ophalen contact heeft met de eindklant, wat bijdraagt aan een positieve ervaring. “De chauffeur was vriendelijk en kon goed uitleggen wat er met de oude zonnepanelen zou gebeuren. Dit zorgde ervoor dat onze eindklant tevreden was over het proces met ons en ZonNext”, aldus Diego.

Word partner van ZonNext

Tot slot, toen hem werd gevraagd of hij andere installatiebedrijven zou aanraden om met ZonNext samen te werken, was zijn antwoord positief: “Ik weet zeker dat veel installateurs niet op de hoogte zijn van deze mogelijkheid. Als ik dit aan hen uitleg: dat ZonNext de materialen zelf ophaalt, kosteloos is én dat het voor een maatschappelijk doel is, dan denk ik dat iedereen dit zou doen. Het bespaart tijd en geld. Als je een installatiebedrijf hebt, zou je gek zijn om het niet op deze manier te doen.

Laatste nieuws

Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina