Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

Voor wie?

ZonNext voor

Maatschappelijke bestemming

Hergebruik van zonnepanelen op bijvoorbeeld een buurthuis, vereniging, wijkcentrum of huisvesting voor een goed doel.

Ontdek meer

Grootschalige projectontwikkeling, energiecoöperaties en commerciële partijen

Wij werken graag samen met professionele partners voor de ontwikkeling van grotere energieprojecten met gebruikte zonnepanelen. Daarnaast biedt ZonNext een maatschappelijke bestemming voor vrijkomende zonnepanelen bij repowering van grotere installaties.

Ontdek meer

Installateur / groothandel

Voor de (de)montagepartijen en hun leveranciers ontzorgen wij in het ophalen en verwerken van gebruikte zonnepanelen, mét maatschappelijke waarde. Ook leveren wij gebruikte zonnepanelen met garanties voor herinzet.

Ontdek meer

Lokale overheid

Wij verbinden de gemeentelijke circulaire en duurzame energieambities met onze oplossing. Een invulling voor tijdelijke gemeentelijke daken en samen aan de slag richting maatschappelijke initiatieven.

Ontdek meer

Word partner

Maak ook impact en geef uw panelen een nieuwe maatschappelijke bestemming.

Niels Yuri

Direct contact

Hebt u behoefte aan meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact op.

Maatschappelijke bestemming

Voorkomen van verspilling

Social return

Een maatschappelijke herbestemming voor jouw oude panelen. Ontdek onze cases.

Tijdens ons gesprek met Jeroen van de Petrakerk in Harderwijk, kregen wij inzicht in een prachtige samenwerking met onze partner, Refurn. In onderstaand artikel vertelt Jeroen je er graag meer over.

Petrakerk

Harderwijk

Marineterrein

Amsterdam

De Hockeyclub in Dieren voelde de druk van stijgende energiekosten, net als veel anderen. Vooral omdat de lampen op het hockeyveld altijd aan staan tijdens wedstrijden en trainingen in de avonden. Het werd duidelijk dat ze iets moesten doen om de kosten te verlagen. Huib, vrijwilliger bij Hockeyclub in Dieren, vertelt graag hoe ze deze uitdaging zijn aangegaan en hoe ZonNext en Refurn hen heeft geholpen.

Zoektocht naar zonnepanelen

“De energierekening schoot natuurlijk de lucht in, dat konden we niet negeren bij de hockeyclub,” begint Huib. “Onze veldlampen draaiden overuren tijdens trainingen en wedstrijden, en dat betekende wel wat voor ons financieel. Dus gingen we op zoek naar manieren om die kosten omlaag te brengen. Al snel kwamen we uit bij zonnepanelen als een van de oplossingen, die we wilden installeren op het dak van ons clubhuis.”

Hergebruikte zonnepanelen van Refurn

“We kwamen Refurn tegen tijdens onze zoektocht naar betrouwbare zonnepanelen,” legt Huib uit. “Een bekende van de hockeyclub wees ons op hen. Hij vertelde dat Refurn gebruikte zonnepanelen aanbiedt voor een goede prijs. Dat klonk veelbelovend en zo zijn wij in contact gekomen met Refurn. Vincent van Refurn, verzekerde ons dat ze van goede kwaliteit waren en grondig waren getest voor hergebruik.”

Een soepele samenwerking

Nadat de hockeyclub een installatiepartij had gevonden ging het proces snel. “Het regelen van de hergebruikte zonnepanelen ging gemakkelijk, het contact was snel en goed. De 100 panelen die Refurn aanbood konden snel worden geleverd “, legt Huib uit. “Ze waren erg flexibel in de planning en dat was erg fijn.” Over de communicatie is Huib ook erg tevreden. “Communicatie was vrij eenvoudig en makkelijk. Ik kreeg duidelijke informatie over de technische specificaties, dat was natuurlijk voor de partij die het installeert weer belangrijk om te weten.”

Antraciete zonnepanelen

Maar wat de samenwerking echt bijzonder maakte volgens Huib, was het meedenken van Refurn. “Vincent had in de gaten dat wij op het clubhuis antracieten dakplaten hebben liggen. Op het laatste moment zei hij nog: Ik heb ook nog andere panelen, die zijn net zo goed, maar passen wat beter en meer in dezelfde kleur. Deze panelen waren namelijk ook antraciet, in plaats van panelen die de standaard blauwe hebben. En zo besloten we om de antracieten panelen te plaatsen, zodat het er ook esthetisch beter uitziet.” Deze flexibiliteit en proactieve houding maakten de samenwerking met Refurn niet alleen efficiënt, maar ook plezierig. “Een fijne samenwerking, en mooi om te zien dat ze zo gewoon meedenken met ons,” concludeert Huib tevreden.

 

Hockeyclub MHC

Dieren
Coming soon

Ontwikkelingshulp

Niger
Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina