Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

ZonNext voor de Energiecoöperatie

Energiecoöperatie / grootschalig

Energiecoöperatie / grootschalig

Sociaal

Circulair

Transparant

Stichting ZonNext en energiecoöperaties streven gelijke doelen na. Daarom werken we vaak samen. Versnellen van de energietransitie op een zo duurzaam mogelijke manier vinden we belangrijk. Energiecoöperaties kunnen met ZonNext samenwerken als donerende partners. Bijvoorbeeld wanneer u als coöperatie een project wilt vernieuwen, om een hoger rendement uit hetzelfde oppervlak te halen. Wilt u een sociaal maatschappelijk project realiseren, tegen zo laagmogelijke kosten? Ook dan kunt u terecht bij ZonNext.

Energiecoöperaties hebben net als wij een sociaal karakter. Bij ZonNext dragen wij sociale en maatschappelijke waardes hoog in het vaandel. Daarom werken wij ook aan de kant van uitvoering en logistiek samen met bijzondere bedrijven. Zo reinigt, controleert en test Refurn zonnepanelen opnieuw, zoals dat ook met nieuwe panelen gebeurt. Refurn is een PSO trede 3-30+ gecertificeerd bedrijf en creëert arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast verzorgen zij instapopleidingen voor mensen die in de installatietechniek aan het werk willen.

Circulaire oplossing
Bij Stichting ZonNext zijn wij vastbesloten om niet alleen bij te dragen aan de energietransitie. Ook staan wij voor een duurzame, circulaire economie. We bieden een concrete circulaire oplossing door hergebruik van zonnepanelen. Onze uitvoeringspartner Refurn heeft als enige in Europa de WEEELABEX Re-use certificering. Dit certificaat benadrukt de toewijding aan een gedegen proces en bevestigt haar expertise op het gebied van hergebruik van elektronica.

Betrouwbaarheid en Kwaliteit
Wij bieden de zekerheid van een goede werking, betrouwbaarheid en veiligheid van zonnepanelen, dankzij een uitgebreide controle, keuring en testen. Zo sluiten wij interne schade aan de panelen uit, die we voor hergebruik vrijgeven. Elk paneel heeft een bijbehorend uniek testrapport. Hierdoor borgt ZonNext de kwaliteit en betrouwbaarheid voor zowel de afnemer als voor de verzekeraars. En dat is voor ons allemaal een geruststellende gedachte.

Positieve businesscase
Vele gebruikte zonnepanelen hebben grote kans om naar de sloop te gaan, terwijl wij een hergebruikte zonnepaneel nog goed op daken kunnen inzetten. Zelfs bij deze tijdelijke toepassing maken we vanaf een looptijd van ongeveer zeven jaar een positieve businesscase. Samen werken aan mooie businesscases doen we graag in partnerschap. ZonNext heeft geen winstdoelstelling. En, als transparante partner bieden wij open calculaties aan voor de aangevraagde projecten. De lopende projecten moeten wel kostendekkend zijn, om de stichting levensvatbaar te houden.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen kunnen werken aan inspirerende projecten en sluitende businesscases.

"Met ZonNext werken we met veel plezier samen aan coöperatieve tijdelijke daken. Zo plaatsten we samen met Bureau Marineterrein en jongeren van Fro Studio een gebruikte zonnestroominstallatie van 900 zonnepanelen op het dak van Brouwerij Homeland in Amsterdam."

Jasper Klapwijk - Energiecoöperatie Zuiderlicht

zij doen al mee

Alius Bright & Green GreenIPP Imbrego Kemkens Solar Klomp

Veelgestelde
vragen

Kan ZonNext ook omvormers en montagemiddelen leveren?

Ja, dit kunnen wij. Wij leveren gereviseerde omvormers via onze partner HR Premium Parts. Voor montagemiddelen bepalen we per project wat mogelijk is. Dit onderdeel is nog in ontwikkeling. Ook hier werkt ZonNext aan hergebruik.

Verzorgt ZonNext ook (de)montage van zonnepanelen?

Nee, dit verzorgen wij helaas niet. Wij zijn leverancier van gekeurde hergebruikte zonnepanelen en geen installatiepartij. Er is dus altijd een installatiepartner nodig om een project te realiseren. Wij stemmen rechtstreeks met de installateur de behoefte af voor het komen tot een kwalitatief hoogwaardige installatie.

En, ondanks dat wij zelf niet demonteren, zijn wij natuurlijk wel flexibel. Zo halen wij graag de gedemonteerde zonnepanelen op, in samenwerking met de frequente ophaalrouter van onze partners door Nederland heen.

Ik weet een goede bestemming, wat moet ik doen?

Neem contact met ons op! Geef hierbij aan waarom deze bestemming maatschappelijke waarde heeft. Wij komen graag in contact met de betrokken installateur van het project, om met elkaar tot een goed project te komen.

Is ZonNext een commercieel bedrijf?

ZonNext is een stichting en heeft daarmee geen winstdoelstelling. Wij werken kostendekkend. Ons doel is om de refurbished zonnepanelen aan te bieden bij maatschappelijk doelen, tegen zo laag mogelijke kosten. Dit doen wij door kosten voor reiniging en herkeuring door te berekenen en een kleine opslag per zonnepaneel toe te voegen. Dit om de kosten van onze stichting te dekken.

Word partner

Maak ook impact en geef uw panelen een nieuwe maatschappelijke bestemming.

Niels Yuri

Direct contact

Hebt u behoefte aan meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact op.

Maatschappelijke bestemming

Voorkomen van verspilling

Social return

Een maatschappelijke herbestemming voor jouw oude panelen. Ontdek onze cases.

Marineterrein

Amsterdam

Tijdens ons gesprek met Jeroen van de Petrakerk in Harderwijk, kregen wij inzicht in een prachtige samenwerking met onze partner, Refurn. In onderstaand artikel vertelt Jeroen je er graag meer over.

Petrakerk

Harderwijk

De Hockeyclub in Dieren voelde de druk van stijgende energiekosten, net als veel anderen. Vooral omdat de lampen op het hockeyveld altijd aan staan tijdens wedstrijden en trainingen in de avonden. Het werd duidelijk dat ze iets moesten doen om de kosten te verlagen. Huib, vrijwilliger bij Hockeyclub in Dieren, vertelt graag hoe ze deze uitdaging zijn aangegaan en hoe ZonNext en Refurn hen heeft geholpen.

Zoektocht naar zonnepanelen

“De energierekening schoot natuurlijk de lucht in, dat konden we niet negeren bij de hockeyclub,” begint Huib. “Onze veldlampen draaiden overuren tijdens trainingen en wedstrijden, en dat betekende wel wat voor ons financieel. Dus gingen we op zoek naar manieren om die kosten omlaag te brengen. Al snel kwamen we uit bij zonnepanelen als een van de oplossingen, die we wilden installeren op het dak van ons clubhuis.”

Hergebruikte zonnepanelen van Refurn

“We kwamen Refurn tegen tijdens onze zoektocht naar betrouwbare zonnepanelen,” legt Huib uit. “Een bekende van de hockeyclub wees ons op hen. Hij vertelde dat Refurn gebruikte zonnepanelen aanbiedt voor een goede prijs. Dat klonk veelbelovend en zo zijn wij in contact gekomen met Refurn. Vincent van Refurn, verzekerde ons dat ze van goede kwaliteit waren en grondig waren getest voor hergebruik.”

Een soepele samenwerking

Nadat de hockeyclub een installatiepartij had gevonden ging het proces snel. “Het regelen van de hergebruikte zonnepanelen ging gemakkelijk, het contact was snel en goed. De 100 panelen die Refurn aanbood konden snel worden geleverd “, legt Huib uit. “Ze waren erg flexibel in de planning en dat was erg fijn.” Over de communicatie is Huib ook erg tevreden. “Communicatie was vrij eenvoudig en makkelijk. Ik kreeg duidelijke informatie over de technische specificaties, dat was natuurlijk voor de partij die het installeert weer belangrijk om te weten.”

Antraciete zonnepanelen

Maar wat de samenwerking echt bijzonder maakte volgens Huib, was het meedenken van Refurn. “Vincent had in de gaten dat wij op het clubhuis antracieten dakplaten hebben liggen. Op het laatste moment zei hij nog: Ik heb ook nog andere panelen, die zijn net zo goed, maar passen wat beter en meer in dezelfde kleur. Deze panelen waren namelijk ook antraciet, in plaats van panelen die de standaard blauwe hebben. En zo besloten we om de antracieten panelen te plaatsen, zodat het er ook esthetisch beter uitziet.” Deze flexibiliteit en proactieve houding maakten de samenwerking met Refurn niet alleen efficiënt, maar ook plezierig. “Een fijne samenwerking, en mooi om te zien dat ze zo gewoon meedenken met ons,” concludeert Huib tevreden.

 

Hockeyclub MHC

Dieren
Coming soon

Ontwikkelingshulp

Niger
Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina