Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

ZonNext voor de Energiecoöperatie

Energiecoöperatie / grootschalig

Energiecoöperatie / grootschalig

Sociaal

Circulair

Transparant

Stichting ZonNext en energiecoöperaties streven gelijke doelen na. Daarom werken we vaak samen. Versnellen van de energietransitie op een zo duurzaam mogelijke manier vinden we belangrijk. Energiecoöperaties kunnen met ZonNext samenwerken als donerende partners. Bijvoorbeeld wanneer u als coöperatie een project wilt vernieuwen, om een hoger rendement uit hetzelfde oppervlak te halen. Wilt u een sociaal maatschappelijk project realiseren, tegen zo laagmogelijke kosten? Ook dan kunt u terecht bij ZonNext.

Energiecoöperaties hebben net als wij een sociaal karakter. Bij ZonNext dragen wij sociale en maatschappelijke waardes hoog in het vaandel. Daarom werken wij ook aan de kant van uitvoering en logistiek samen met bijzondere bedrijven. Zo reinigt, controleert en test Refurn zonnepanelen opnieuw, zoals dat ook met nieuwe panelen gebeurt. Refurn is een PSO trede 3-30+ gecertificeerd bedrijf en creëert arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast verzorgen zij instapopleidingen voor mensen die in de installatietechniek aan het werk willen.

Circulaire oplossing
Bij Stichting ZonNext zijn wij vastbesloten om niet alleen bij te dragen aan de energietransitie. Ook staan wij voor een duurzame, circulaire economie. We bieden een concrete circulaire oplossing door hergebruik van zonnepanelen. Onze uitvoeringspartner Refurn heeft als enige in Europa de WEEELABEX Re-use certificering. Dit certificaat benadrukt de toewijding aan een gedegen proces en bevestigt haar expertise op het gebied van hergebruik van elektronica.

Betrouwbaarheid en Kwaliteit
Wij bieden de zekerheid van een goede werking, betrouwbaarheid en veiligheid van zonnepanelen, dankzij een uitgebreide controle, keuring en testen. Zo sluiten wij interne schade aan de panelen uit, die we voor hergebruik vrijgeven. Elk paneel heeft een bijbehorend uniek testrapport. Hierdoor borgt ZonNext de kwaliteit en betrouwbaarheid voor zowel de afnemer als voor de verzekeraars. En dat is voor ons allemaal een geruststellende gedachte.

Positieve businesscase
Vele gebruikte zonnepanelen hebben grote kans om naar de sloop te gaan, terwijl wij een hergebruikte zonnepaneel nog goed op daken kunnen inzetten. Zelfs bij deze tijdelijke toepassing maken we vanaf een looptijd van ongeveer zeven jaar een positieve businesscase. Samen werken aan mooie businesscases doen we graag in partnerschap. ZonNext heeft geen winstdoelstelling. En, als transparante partner bieden wij open calculaties aan voor de aangevraagde projecten. De lopende projecten moeten wel kostendekkend zijn, om de stichting levensvatbaar te houden.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen kunnen werken aan inspirerende projecten en sluitende businesscases.

"Met ZonNext werken we met veel plezier samen aan coöperatieve tijdelijke daken. Zo plaatsten we samen met Bureau Marineterrein en jongeren van Fro Studio een gebruikte zonnestroominstallatie van 900 zonnepanelen op het dak van Brouwerij Homeland in Amsterdam."

Jasper Klapwijk - Energiecoöperatie Zuiderlicht

zij doen al mee

Alius Bright & Green GreenIPP Imbrego Kemkens Solar Klomp

Veelgestelde
vragen

Kan ZonNext ook omvormers en montagemiddelen leveren?

Ja, dit kunnen wij. Wij leveren gereviseerde omvormers via onze partner HR Premium Parts. Voor montagemiddelen bepalen we per project wat mogelijk is. Dit onderdeel is nog in ontwikkeling. Ook hier werkt ZonNext aan hergebruik.

Verzorgt ZonNext ook (de)montage van zonnepanelen?

Nee, dit verzorgen wij helaas niet. Wij zijn leverancier van gekeurde hergebruikte zonnepanelen en geen installatiepartij. Er is dus altijd een installatiepartner nodig om een project te realiseren. Wij stemmen rechtstreeks met de installateur de behoefte af voor het komen tot een kwalitatief hoogwaardige installatie.

En, ondanks dat wij zelf niet demonteren, zijn wij natuurlijk wel flexibel. Zo halen wij graag de gedemonteerde zonnepanelen op, in samenwerking met de frequente ophaalrouter van onze partners door Nederland heen.

Ik weet een goede bestemming, wat moet ik doen?

Neem contact met ons op! Geef hierbij aan waarom deze bestemming maatschappelijke waarde heeft. Wij komen graag in contact met de betrokken installateur van het project, om met elkaar tot een goed project te komen.

Is ZonNext een commercieel bedrijf?

ZonNext is een stichting en heeft daarmee geen winstdoelstelling. Wij werken kostendekkend. Ons doel is om de refurbished zonnepanelen aan te bieden bij maatschappelijk doelen, tegen zo laag mogelijke kosten. Dit doen wij door kosten voor reiniging en herkeuring door te berekenen en een kleine opslag per zonnepaneel toe te voegen. Dit om de kosten van onze stichting te dekken.

Word partner

Maak ook impact en geef uw panelen een nieuwe maatschappelijke bestemming.

Niels Yuri

Direct contact

Hebt u behoefte aan meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact op.

Maatschappelijke bestemming

Voorkomen van verspilling

Social return

Een maatschappelijke herbestemming voor jouw oude panelen. Ontdek onze cases.

Marineterrein

Amsterdam
Coming soon

Petrakerk

Harderwijk
Coming soon

Hockeyclub MHC

Dieren
Coming soon

Ontwikkelingshulp

Niger
Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina