Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

ZonNext voor de installateur

Installateur / groothandel

Installateur / groothandel

Invulling MVO

Ontzorging

Kwaliteit

Is het niet geweldig als uw klant zijn oud-gedemonteerde zonnepanelen opnieuw kan bieden aan een goed doel? Het is toch een fijne gedachte dat die panelen, die al zo lang in het magazijn staan, alsnog een mooie maatschappelijke bestemming krijgen. Wat doet u als u een aanvraag ontvangt om circulaire zonnepanelen te leveren? Meldt u vandaag nog aan, als partner van ZonNext. Zo helpt u met uw project of panelen mee aan een duurzaam bestaan.

Volledige ontzorging
Meld uw project bij ZonNext en wij regelen de rest. Wij nemen alle zorgen uit handen met betrekking tot het ophalen en verwerken van zonnepanelen, omvormers en montagematerialen. Dit doen we kosteloos en in samenwerking met WEEE Nederland. Dit is een uitvoeringsorganisatie voor Stichting OPEN.

ZonNext gaat voor maximaal hergebruik van de gedoneerde panelen. Komen de panelen, om wat voor reden dan ook, niet door onze kwaliteitskeuring heen? Dan zorgen wij ervoor dat deze afgekeurde panelen volgens alle wettelijke vereisten worden afgevoerd en verwerkt. En natuurlijk nemen wij ook gelijk de al kapotte zonnepanelen voor u mee.

Communicatie Toolkit
Wij bieden een uitgebreide communicatiekit aan, om onze partners te ondersteunen bij het communiceren over ons partnerschap. Hiermee deelt u gemakkelijk informatie over onze samenwerking en gerealiseerde projecten. Zo heeft u een krachtig antwoord op vragen van klanten over wat gebeurt met de door hen gedoneerde zonnepanelen.

Betrouwbare kwaliteit
Net als stichting ZonNext vinden de meeste installateurs en groothandels kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van groot belang. Wij bieden de zekerheid van een goede werking, betrouwbaarheid en veiligheid van zonnepanelen, dankzij een uitgebreide controle, keuring en testen. Zo sluiten we interne schade uit aan de panelen die we voor hergebruik vrijgeven. Elk paneel heeft een bijbehorend testrapport waardoor wij de kwaliteit en betrouwbaarheid voor zowel de afnemer als verzekeraars borgen. En dat is voor ons allemaal een geruststellende gedachte.

Social Return
Onze uitvoeringspartner Refurn verzorgt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de werkzaamheden aan de zonnepanelen. Hierdoor creëren we sociale waarde en dragen wij daarmee bij aan de social return verplichtingen van onze partners. Refurn is een PSO-trede 3, 30+ gecertificeerde organisatie.

Circulaire oplossing
Bij Stichting ZonNext zijn wij vastbesloten om niet alleen bij te dragen aan de energietransitie. Ook staan wij voor een duurzame, circulaire economie. We bieden een concrete, circulaire oplossing door hergebruik van zonnepanelen. Onze uitvoeringspartner Refurn heeft als enige in Europa de WEEELABEX Re-use certificering. Dit certificaat benadrukt de toewijding aan een gedegen proces en bevestigt haar expertise op het gebied van hergebruik van elektronica. De ideale oplossing voor projecten met circulaire zonnepanelen.

"Met ZonNext werken we met veel plezier samen aan coöperatieve tijdelijke daken. Zo plaatsten we samen met Bureau Marineterrein en jongeren van Fro Studio een gebruikte zonnestroominstallatie van 900 zonnepanelen op het dak van Brouwerij Homeland in Amsterdam."

Jasper Klapwijk - Energiecoöperatie Zuiderlicht

zij doen al mee

Natec Sungevity Sungevity Tenten Solar Zonnepanelen.io Alius

Veelgestelde
vragen

Kosten de zonnepanelen van ZonNext geld?

Ja, wij rekenen richting maatschappelijke organisaties kostprijs, met een kleine opslag voor instandhouding van ZonNext. Bij commerciële bestemmingen is onze prijs marktconform. De extra marge die we hiermee behalen, gebruiken wij om de kostprijs te drukken.

Ik wil liever niet dat ZonNext mijn naam noemt als donateur/partner, kan dit?

Uiteraard kunt u anoniem blijven. Dit is een manier voor ZonNext om wat terug te kunnen doen voor onze partners. Als dit niet gewenst is, geef dit aan, dan houden wij hier rekening mee.

Wat als mijn zonnepanelen niet goed meer zijn en dus niet door de test komen?

Uiteindelijk zal elk zonnepaneel het échte eind van zijn levensduur bereiken. Of een zonnepaneel is (niet altijd zichtbaar) onherstelbaar beschadigd. Deze panelen komen dan bij Stichting OPEN terecht en worden gerecycled. Momenteel is er geen hoogwaardige recycling van zonnepanelen in Nederland. Het Fair Solar Netwerk (onderdeel van ZonNext) zet zich in om hier verandering in te brengen. Ook andere initiatieven in Nederland zijn bezig om hoogwaardige recycling te realiseren, met terugwinning van de waardevolle grondstoffen uit zonnepanelen in Nederland.

Verzorgt ZonNext ook (de)montage van zonnepanelen?

Nee, dit verzorgen wij helaas niet. Wij zijn leverancier van gekeurde hergebruikte zonnepanelen en geen installatiepartij. Er is dus altijd een installatiepartner nodig om een project te realiseren. Wij stemmen rechtstreeks met de installateur de behoefte af voor het komen tot een kwalitatief hoogwaardige installatie.

En, ondanks dat wij zelf niet demonteren, zijn wij natuurlijk wel flexibel. Zo halen wij graag de gedemonteerde zonnepanelen op, in samenwerking met de frequente ophaalrouter van onze partners door Nederland heen.

Word partner

Maak ook impact en geef uw panelen een nieuwe maatschappelijke bestemming.

Niels Yuri

Direct contact

Hebt u behoefte aan meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact op.

Maatschappelijke bestemming

Voorkomen van verspilling

Social return

Een maatschappelijke herbestemming voor jouw oude panelen. Ontdek onze cases.

Coming soon

Ontwikkelingshulp

Niger
Coming soon

Hockeyclub MHC

Dieren
Coming soon

Petrakerk

Harderwijk

Marineterrein

Amsterdam
Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina