Stichting ZonNext is de partner voor lokale duurzaamheid en circulaire economie. Gemeentes hebben grote uitdagingen en ambities als het gaat om het stimuleren van de energietransitie en circulaire economie. Stichting ZonNext biedt een oplossing die hier invulling aan geeft. We ondersteunen verantwoordelijke ambtenaren in grote en kleine gemeentes in het realiseren van mooie projecten met de keten.
Maatschappelijke organisaties
Gemeentes huisvesten en ondersteunen een breed scala aan sociaalmaatschappelijke organisaties. We maken samen de som compleet en helpen elkaar. Bij stichting ZonNext begrijpen wij dat gemeentes voor grote uitdagingen staan bij het realiseren van hun circulaire en energietransitie doelstellingen. Wij zijn trots om een sociale oplossing te bieden die invulling geeft aan deze doelstelling. Daarbij versterkt en stimuleert deze samenwerking ook lokale gemeenschappen.
Bij de vastgoedafdeling van gemeentes is bekend welke daken van maatschappelijk vastgoed nog geen zonnepanelen hebben, omdat de panelen op de lijst staan voor renovatie of sloop. Dit noemen wij bij ZonNext tijdelijke daken. Met hergebruikte zonnepanelen is het heel vaak alsnog mogelijk om voor een periode van zeven jaar of langer een sluitende businesscase te maken voor deze gebouwen.
Werkgelegenheid voor iedereen
Refurn voert de werkzaamheden uit aan de gedoneerde en herplaatste zonnepanelen. Het bedrijf is een PSO-trede 3, 30+ gecertificeerde organisatie. Zij creëert arbeidsplaatsen voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan Wajong- en Sociale Werkplaatsmedewerkers. Daarnaast verzorgen zij instapopleidingen op locatie voor de installatietechniek om de instroom van nieuwe medewerkers te bevorderen.
Veilige en betrouwbare circulaire oplossing
Bij Stichting ZonNext zijn wij vastbesloten om niet alleen bij te dragen aan de energietransitie. Ook staan wij voor een duurzame, circulaire economie. We bieden een concrete circulaire oplossing door hergebruik van zonnepanelen. Onze uitvoeringspartner Refurn heeft als enige in Europa de WEEELABEX Re-use certificering. Dit certificaat benadrukt de toewijding aan een gedegen proces en bevestigt haar expertise op het gebied van hergebruik van elektronica. De ideale oplossing voor projecten met circulaire zonnepanelen.
Wij bieden de zekerheid van een goede werking, betrouwbaarheid en veiligheid van zonnepanelen, dankzij een uitgebreide controle, keuring en testen. Zo sluiten we interne schade uit, aan de panelen die we voor hergebruik vrijgeven. Elk paneel heeft een bijbehorend testrapport. Zo borgt ZonNext de kwaliteit en betrouwbaarheid voor zowel de afnemer als verzekeraars. En dat is voor ons allemaal een geruststellende gedachte.
Stichting ZonNext staat klaar om gemeentes te ondersteunen in hun streven naar duurzaamheid, circulariteit en lokaal maatschappelijk welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we samen werken aan innovatieve projecten.
Jasper Klapwijk - Energiecoöperatie Zuiderlicht
Kosten de zonnepanelen van ZonNext geld?
Ja, wij rekenen richting maatschappelijke organisaties kostprijs, met een kleine opslag voor instandhouding van ZonNext. Bij commerciële bestemmingen is onze prijs marktconform. De extra marge die we hiermee behalen, gebruiken wij om de kostprijs te drukken.
Verzorgt ZonNext ook (de)montage van zonnepanelen?
Nee, dit verzorgen wij helaas niet. Wij zijn leverancier van gekeurde hergebruikte zonnepanelen en geen installatiepartij. Er is dus altijd een installatiepartner nodig om een project te realiseren. Wij stemmen rechtstreeks met de installateur de behoefte af voor het komen tot een kwalitatief hoogwaardige installatie.
En, ondanks dat wij zelf niet demonteren, zijn wij natuurlijk wel flexibel. Zo halen wij graag de gedemonteerde zonnepanelen op, in samenwerking met de frequente ophaalrouter van onze partners door Nederland heen.
Ik weet een goede bestemming, wat moet ik doen?
Neem contact met ons op! Geef hierbij aan waarom deze bestemming maatschappelijke waarde heeft. Wij komen graag in contact met de betrokken installateur van het project, om met elkaar tot een goed project te komen.
Is ZonNext een commercieel bedrijf?
ZonNext is een stichting en heeft daarmee geen winstdoelstelling. Wij werken kostendekkend. Ons doel is om de refurbished zonnepanelen aan te bieden bij maatschappelijk doelen, tegen zo laag mogelijke kosten. Dit doen wij door kosten voor reiniging en herkeuring door te berekenen en een kleine opslag per zonnepaneel toe te voegen. Dit om de kosten van onze stichting te dekken.
Hebt u behoefte aan meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact op.
Tijdens ons gesprek met Jeroen van de Petrakerk in Harderwijk, kregen wij inzicht in een prachtige samenwerking met onze partner, Refurn. In onderstaand artikel vertelt Jeroen je er graag meer over.
De Hockeyclub in Dieren voelde de druk van stijgende energiekosten, net als veel anderen. Vooral omdat de lampen op het hockeyveld altijd aan staan tijdens wedstrijden en trainingen in de avonden. Het werd duidelijk dat ze iets moesten doen om de kosten te verlagen. Huib, vrijwilliger bij Hockeyclub in Dieren, vertelt graag hoe ze deze uitdaging zijn aangegaan en hoe ZonNext en Refurn hen heeft geholpen.
Baud Schoenmaeckers van Synergos Communicatie BV heeft, met behulp van ZonNext, 212 refurbished zonnepanelen naar Niger gebracht voor twee projecten: HortiHub Niger en PetitPouss. “ZonNext heeft ons uitstekend geholpen bij dit project, hun ondersteuning tijdens het plaatsen van de panelen en de kwaliteit van de panelen waren cruciaal voor dit succes,” aldus Baud.
Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.