Het weeshuis voor zonnepanelen

Word partner!

Word partner!

Stichting ZonNext

info@zonnext.nl

ZonNext voor een maatschappelijke bestemming

Maatschappelijke bestemming

Maatschappelijke bestemming

Duurzame energie

Lage investering

Kwaliteit

Stichting ZonNext maakt hergebruik van gedemonteerde zonnepanelen gewoon. Het opnieuw installeren van zonnepanelen bij maatschappelijke organisaties en goede doelen levert dubbel voordeel op. Wij houden de kostprijs van deze panelen zo laag mogelijk. Hierdoor kunnen organisaties hun geld besteden aan de doelen waarvoor ze bestaan.

Bestemmingen
We werken onder andere samen met buurthuizen, culturele- en maatschappelijke centra, goede doelen, stichtingen, coöperaties, verenigingen en sportclubs. Dit kan rechtstreeks, maar ook met hulp van een lokale energiecoöperatie. Onze ontvangende partners regelen alleen zelf de installateur die de panelen installeert. En de financiering natuurlijk.

Lage kosten
Bij Stichting ZonNext begrijpen we dat maatschappelijke initiatieven vaak met beperkte budgetten werken. Een van onze belangrijkste speerpunten is het streven naar een lage kostprijs, naast een maximaal verlengde levensduur van zonnepanelen.

Een lage kostprijs per hergebruikt paneel vertaalt zich rechtstreeks in lagere energiekosten voor onze afnemers. Wilt u ook hergebruikte zonnepanelen ontvangen voor uw project? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we elkaar kunnen helpen. Zo zorgen we voor dalende energiekosten en meer resterend budget voor uw organisatie.

"Met ZonNext werken we met veel plezier samen aan coöperatieve tijdelijke daken. Zo plaatsten we samen met Bureau Marineterrein en jongeren van Fro Studio een gebruikte zonnestroominstallatie van 900 zonnepanelen op het dak van Brouwerij Homeland in Amsterdam."

Jasper Klapwijk - Energiecoöperatie Zuiderlicht

zij doen al mee

Alius GreenIPP Kemkens Solar Natec Bright & Green Klomp

Veelgestelde
vragen

Ik wil liever niet dat ZonNext mijn naam noemt als donateur/partner, kan dit?

Uiteraard kunt u anoniem blijven. Dit is een manier voor ZonNext om wat terug te kunnen doen voor onze partners. Als dit niet gewenst is, geef dit aan, dan houden wij hier rekening mee.

Wat als mijn zonnepanelen niet goed meer zijn en dus niet door de test komen?

Uiteindelijk zal elk zonnepaneel het échte eind van zijn levensduur bereiken. Of een zonnepaneel is (niet altijd zichtbaar) onherstelbaar beschadigd. Deze panelen komen dan bij Stichting OPEN terecht en worden gerecycled. Momenteel is er geen hoogwaardige recycling van zonnepanelen in Nederland. Het Fair Solar Netwerk (onderdeel van ZonNext) zet zich in om hier verandering in te brengen. Ook andere initiatieven in Nederland zijn bezig om hoogwaardige recycling te realiseren, met terugwinning van de waardevolle grondstoffen uit zonnepanelen in Nederland.

Verzorgt ZonNext ook (de)montage van zonnepanelen?

Nee, dit verzorgen wij helaas niet. Wij zijn leverancier van gekeurde hergebruikte zonnepanelen en geen installatiepartij. Er is dus altijd een installatiepartner nodig om een project te realiseren. Wij stemmen rechtstreeks met de installateur de behoefte af voor het komen tot een kwalitatief hoogwaardige installatie.

En, ondanks dat wij zelf niet demonteren, zijn wij natuurlijk wel flexibel. Zo halen wij graag de gedemonteerde zonnepanelen op, in samenwerking met de frequente ophaalrouter van onze partners door Nederland heen.

Ik weet een goede bestemming, wat moet ik doen?

Neem contact met ons op! Geef hierbij aan waarom deze bestemming maatschappelijke waarde heeft. Wij komen graag in contact met de betrokken installateur van het project, om met elkaar tot een goed project te komen.

Word partner

Maak ook impact en geef uw panelen een nieuwe maatschappelijke bestemming.

Niels Yuri

Direct contact

Hebt u behoefte aan meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact op.

Maatschappelijke bestemming

Voorkomen van verspilling

Social return

Een maatschappelijke herbestemming voor jouw oude panelen. Ontdek onze cases.

Marineterrein

Amsterdam

Tijdens ons gesprek met Jeroen van de Petrakerk in Harderwijk, kregen wij inzicht in een prachtige samenwerking met onze partner, Refurn. In onderstaand artikel vertelt Jeroen je er graag meer over.

Petrakerk

Harderwijk

De Hockeyclub in Dieren voelde de druk van stijgende energiekosten, net als veel anderen. Vooral omdat de lampen op het hockeyveld altijd aan staan tijdens wedstrijden en trainingen in de avonden. Het werd duidelijk dat ze iets moesten doen om de kosten te verlagen. Huib, vrijwilliger bij Hockeyclub in Dieren, vertelt graag hoe ze deze uitdaging zijn aangegaan en hoe ZonNext en Refurn hen heeft geholpen.

Zoektocht naar zonnepanelen

“De energierekening schoot natuurlijk de lucht in, dat konden we niet negeren bij de hockeyclub,” begint Huib. “Onze veldlampen draaiden overuren tijdens trainingen en wedstrijden, en dat betekende wel wat voor ons financieel. Dus gingen we op zoek naar manieren om die kosten omlaag te brengen. Al snel kwamen we uit bij zonnepanelen als een van de oplossingen, die we wilden installeren op het dak van ons clubhuis.”

Hergebruikte zonnepanelen van Refurn

“We kwamen Refurn tegen tijdens onze zoektocht naar betrouwbare zonnepanelen,” legt Huib uit. “Een bekende van de hockeyclub wees ons op hen. Hij vertelde dat Refurn gebruikte zonnepanelen aanbiedt voor een goede prijs. Dat klonk veelbelovend en zo zijn wij in contact gekomen met Refurn. Vincent van Refurn, verzekerde ons dat ze van goede kwaliteit waren en grondig waren getest voor hergebruik.”

Een soepele samenwerking

Nadat de hockeyclub een installatiepartij had gevonden ging het proces snel. “Het regelen van de hergebruikte zonnepanelen ging gemakkelijk, het contact was snel en goed. De 100 panelen die Refurn aanbood konden snel worden geleverd “, legt Huib uit. “Ze waren erg flexibel in de planning en dat was erg fijn.” Over de communicatie is Huib ook erg tevreden. “Communicatie was vrij eenvoudig en makkelijk. Ik kreeg duidelijke informatie over de technische specificaties, dat was natuurlijk voor de partij die het installeert weer belangrijk om te weten.”

Antraciete zonnepanelen

Maar wat de samenwerking echt bijzonder maakte volgens Huib, was het meedenken van Refurn. “Vincent had in de gaten dat wij op het clubhuis antracieten dakplaten hebben liggen. Op het laatste moment zei hij nog: Ik heb ook nog andere panelen, die zijn net zo goed, maar passen wat beter en meer in dezelfde kleur. Deze panelen waren namelijk ook antraciet, in plaats van panelen die de standaard blauwe hebben. En zo besloten we om de antracieten panelen te plaatsen, zodat het er ook esthetisch beter uitziet.” Deze flexibiliteit en proactieve houding maakten de samenwerking met Refurn niet alleen efficiënt, maar ook plezierig. “Een fijne samenwerking, en mooi om te zien dat ze zo gewoon meedenken met ons,” concludeert Huib tevreden.

 

Hockeyclub MHC

Dieren
Coming soon

Ontwikkelingshulp

Niger
Contact met ZonNext Contact met ZonNext
Direct contact

Zet hier de eerste stap om de energietransitie te bevorderen! Laat hier uw gegevens achter, dan neemt ZonNext binnen drie werkdagen contact met u op.

Partner worden
Terug naar de pagina